حمل و نقل دریایی

Sea Freight

حمل و نقل دریایی

امروزه برای تجار و بازرگانان، حمل و واردات و صادرات کالا از طریق لجستیک دریایی موقعیت ویژه‌ای پیدا کرده است چرا که استفاده از سیستم حمل و نقل دریایی مزایایی از جمله قیمت مقرون به صرفه، حمل و نگهداری آسان کالاهای بزرگ و با وزن و حجم بالا، حمل کالا در هر شرایطی و ثابت بودن نرخ کرایه را به همراه دارد که نقش عمده‌ای در گسترش تجارت جهانی و بین قاره‌ای داشته است و 96% از کل فعالیت های تجاری جهان را به خود اختصاص داده است.

کشور ما نیز بدلیل داشتن مرزهای آبی در شمال و جنوب و امکان دسترسی به آب‌های آزاد، موقعیت استراتژیکی را در حمل دریایی به صورت بین‌المللی برای تجار و بازرگانان داراست.

ارائه خدمات چند‌وجهی و بین‌المللی در کلیه خطوط دریایی، هوایی، زمینی و جاده‌ای و ارتباط طولانی مدت با قوی‌ترین خطوط کشتیرانی دنیا ما را قادر به ارائه سرویس‌های متنوعی از جمله بارگیری و پیگیری از مبدا تا مقصد می‌کند.

خدمات ما در حوزه حمل و نقل دریایی

و ارائه مشاوره و طراحی حمل برای انتخاب بهترین مسیر با به صرفه ترین قیمت و حداقل زمان برای حمل کالا

با حمل و نقل دریایی بیشتر آشنا شویم!

انواع روش های حمل و نقل دریایی

1- حمل و نقل دریایی کالا به روش حمل کراس استافینگ Cross Stuffing

منظور از روش حمل کراس استافینگ انتقال کالا از یک کشتی به کشتی دیگر و ادامه مسیر می‌باشد. از روش کراس استافینگ در شرایط تحریم و بنادر کوچک استفاده می‌شود. 

معمولا کشتی های بزرگ به بنادری که قابلیت پهلو گرفتن آن ها را ندارند وارد نمی‌شوند، کشتی در یک بندر نزدیک پهلو می‌گیرد و کالاهای مورد نظر به کشتی‌های کوچک تخلیه و آنها راهی بندر شده و کالاها را تخلیه می‌کنند. روش کراس استافینگ تنها در واردات کالا صورت نمی‌گیرد بلکه همین عمل بصورت عکس در صادرات هم صورت می‌پذیرد. نکته مهم این است که در روش کراس استافینگ حتما یکی از کشتی‌ها باید دارای جرثقیل جهت تخلیه کالاهای مورد نظر باشند و گاها خطراتی هم در حین این جابجایی کالاها را تهدید می‌کند. اما کشورهایی مثل ایران که درگیر تحریم‌های شدید بین‌المللی می‌باشند، بر اساس شرایط خاص از این روش بخصوص برای واردات کالای خود استفاده می‌کنند.

2- حمل و نقل دریایی کالا به روش حمل ترانسشیپ Transshipment

ترانسشیپ به معنای حمل و نقل کالا به یک بندر واسط می‌باشد. چنانچه بارگیری مستقیم کالا از بندر مبدا به بندر مقصد امکان پذیر نباشد، از روش حمل دریایی ترانسشیپ استفاده می‌شود. مثلا کالای مورد نظر با کشتی وارد بندر جبل علی شده و سپس در آنجا بار کشتی یا هواپیمای دیگرس می‌گردد و روانه مقصد نهایی که ترکیه می‌باشد، می‌شود.

3- حمل و نقل دریایی کالا به روش حمل چارترینگ Chartering

زمانی که حجم کالای مورد انتقال زیاد می‌باشد و یا محموله بسته بندی خاصی ندارد، شرکت حمل از روش چارترینگ و یا اجاره کامل کشتی استفاده می کند.

4- حمل و نقل دریایی کالا به روش گروپاژ

متصدیان حمل و نقل مجازند کالاهای همگونی را که دارای فروشندگان مختلفی می‌باشند و به مقاصد یکسانی ارسال می‌گردند، به شکل گروهی بسته بندی نموده و تحت عنوان یک محموله ارسال نمایند، در این گونه موارد صاحب کشتی اقدام به صدور بارنامه گروهی می‌نماید. به این نوع حمل و نقل گروپاژ می گویند.

5- حمل و نقل دریایی کالاهای فله BULK

کالاهایی که بصورت فله و بدون بسته بندی می باشند را از این طریق توسط کشتی‌های مخصوص حمل کالاهای فله انتقال می‌دهند.

انواع کشتی های فله بر:

 1- کشتی های فله بر مخصوص کالای خشک Bulk Carrier Dry

این کشتی ها دارای انبارهای توخالی بر روی عرشه خود می باشند و برای حمل کالاهایی چون گندم، ذرت، سویا و انواع غلات مورد استفاده قرار می گیرند.

2- کشتی های فله بر مخصوص مایعات Liquid Bulk Carrier

برای حمل مایعات با حجم زیاد از کشتی های فله بر که به آنها تانکر هم می گویند استفاده می شود.

انواع کشتی های فله بر مخصوص مایعات:

الف: Oil Tanker کشتی های فله بر مخصوص نفت و فراورده های نفتی

ب: Liquid gas carrier کشتی های فله بر مخصوص گاز مایع LNG و LPG

ج: Chemical carrier کشتی های فله بر مخصوص حمل مواد شیمیایی مایع